2 Februrarie, 2024

Tabăra din Valea Screzii

Suntem o comunitate de peste 250 de suflete, mame singure și copii, copii defavorizați, persoane cu dizabilități, victime ale violenței domestice și vârstnici abandonați. Trăim într-un peisaj de poveste, în pitorescul sat Valea Screzii, în casele oferite de Asociația Pro Vita. Casele noastre sunt mângâiate de soare și vegheate de frumoasa Biserică din deal.

Avem o fermă de animale cu găini, vaci, măgari, chiar și ponei, care ne ocupă tot timpul și cultivăm propriile fructe și legume. Am învățat să ne ajutăm unii pe alții, să ne înțelegem, să ne acceptăm și să ne unim în credință.

Vezi mai mult
2 Februarie, 2024

Centrul Social Rizănesti

Suntem 40 suflete, copii defavorizați, plasați în grija Asociației Pro Vita. Trăim într-o casă de tip familial de la marginea frumosului oraș Vălenii de Munte, despre care sigur ați auzit. Casa noastră este lângă pădure, aerul este curat, este liniște, iar pe aici trec uneori căprioare, veverițe, vulpi, turme de oi și cai. Avem și câini și pisici. Uneori soarele apune atât de frumos, încât totul pare desprins din basmele lui Petre Ispirescu.

Nu am ajuns aici pentru că ne-am dorit, dar alegem să rămânem pentru că ne place și ne este bine. Unii dintre noi nu avem familii...

Vezi mai mult
2 Februarie, 2024

Ansamblul folcloric Pro Vita

Cu pasiune și trudă, am reușit să creăm Ansamblul Folcloric Pro Vita, sub îndrumarea coordonatorilor Ionel Bocan și Dinu Cristian. Această inițiativă își propune să perpetueze bogăția și varietatea folclorului nostru național, aducând laolaltă tineri talentați din cadrul Asociației Pro Vita Valea Plopului. Ansamblul devine astfel un tribut adus tradițiilor autentice, un loc în care energia și frumusețea folclorului se împletesc cu pasiunea și devotamentul artiștilor noștri.

Vezi mai mult
2 Februarie, 2024

Ultramaratonul Pro Vita

Chiar dacă este vorba despre un ultramaraton, "100 for children" reprezintă un maraton accesibil, deoarece poate fi abordat și sub forma unei stafete cu 5 alergători. Esențial este ca echipa să reușească să parcurgă cei 100 de kilometri până la destinație! Scopul principal al evenimentului constă în strângerea de fonduri pentru cauza sprijinită, suma donată prin intermediul "100 for children" va fi direcționată către Pro Vita.

Vezi mai mult
2 Februarie, 2024

Parohii care ne-au vizitat

De-a lungul timpului, activitățile pline de scop ale Asociației Pro Vita Valea Plopului au fost îmbogățite și susținute cu generozitate de diverse parohii ortodoxe atât din țară, cât și din străinătate. În lumina acestui sprijin valoros, dorim să aducem sincere mulțumiri tuturor celor care, prin implicare și devotament, ne-au onorat cu susținerea în variatele proiecte pe care le desfășurăm. Cu fiecare parteneriat și fiecare vizită, reconfirmăm solidaritatea ce definește comunitatea noastră.

Vezi mai mult
2 Februarie, 2024

Miniferma Pro Vita

Miniferma Pro Vita reprezintă o piesă centrală în îndeplinirea obiectivului asociației Pro Vita. Această minifermă furnizează comunității noastre alimente de bază esențiale, având în grija sa vaci, oi, capre, porci și gaini, administrate cu grijă de membrii dedicati ai comunității noastre. Mai mult decât un simplu sursă de provizii, miniferma reprezintă și un instrument educativ de neprețuit pentru copiii noștri. Prin creșterea alături de animale, cei mici învață responsabilitatea într-un mod natural și interactiv.

Vezi mai mult