asociatia provita valea plopului

Istoricul Asociației Pro Vita

Asociația Pro Vita este o organizație non guvernamentală, non-profit, cu caracter social și creștin. Părintele Nicolae Tănase și preoteasa Maria Tănase sunt cei are au fondat asociația, în anul 1994, în satul Valea Plopului, unde împreună cu sătenii și alți voluntari și-au deschis inimile și casele pentru a primi copii abandonați.

Prin donaţiile primite de la oameni de bine din toate colțurile lumii, părintele Nicolae Tănase a reuşit să cumpere teren şi să ridice Tabăra din Valea Screzii. În 2016 a fost construită și Casa de tip familial din Vălenii de Munte.

Părintele a construit o comunitate puternică, care a ajutat peste 10.000 de suflete de-a lungul timpului.

Misiunea Asociației Pro Vita

Misiunea noastră este protejarea și promovarea vieții umane, a valorilor familiei și a vocației parentale, concentrându-ne în special asupra dreptului la viață al tuturor ființelor umane, de la concepție până la moartea naturală.

locatiile provita valea plopului

Problema

În România, mai mult de unul din trei copii sunt afectați de sărăcie sau excluziune socială și suferă de deprivare materială și socială.

Toate sunt rezultatele unor provocări care afectează indivizii, precum fragmentarea familiei, starea precară de sănătate, discriminarea, condițiile precare de locuit sau lipsa locuințelor, șomajul sau veniturile reduse și competențele limitate. Atunci când aceste aspecte se intersectează, ele pot genera un cerc vicios. Sărăcia și excluziunea socială generează probleme profunde și de lungă durată pentru individ, familie, economie și societate în ansamblu.

Sistemul de asistență socială este în continuare sub-dezvoltat iar pandemia a afectat și mai mult capacitatea statului de a acoperi nevoile persoanelor defavorizate.

Soluția

Asociația noastră vine în sprijinul individului și al statului și oferă neîncetat adăpost, hrană, suport educațional, psihologic și ocupațional și facilitează accesul la servicii medicale, activități culturale și recreative, celor care au nevoie.

Primim ajutor constând în resurse materiale, resurse financiare și timp din partea persoanelor fizice și juridice și a autorităților publice, pentru pentru a ne asigura că beneficiarii noștri trăiesc într-un mediu sănătos și au oportunități de dezvoltare.

Formular de contact